Mainos

YK: Aidsin leviäminen Aasiassa vakava uhka

YK varoittaa, että seuraavan viiden vuoden kuluessa yli 12 miljoonaa ihmistä on vaarassa sairastua aidsiin. Tartunnoista joka neljäs on Aasiassa.

YK varoittaa aidsin leviämisen riskin olevan Aasiassa nyt suurempi kuin koskaan aiemmin. Maailmanjärjestön mukaan yli 12 miljoonaa ihmistä on vaarassa saada taudin vuoteen 2010 mennessä, jos ehkäisyohjelmia ei lisätä. Joka neljäs uusista tartunnoista on Aasiassa.

Hi-virus on levinnyt kaikkiin maakuntiin Kiinassa, ja Intiassa hiv/aids-tartunnan saaneita on toiseksi eniten maailmassa Etelä-Afrikan jälkeen. Tiedot käyvät ilmi tuoreesta selonteosta, joka julkaistiin Aasian ja Tyynenmeren alueen aids-tilannetta käsittelevän kansainvälisen konferenssin yhteydessä Kobessa Japanissa.

- Jos hivin ehkäisyohjelmia lisätään nopeasti, noin kuusi miljoonaa tartuntaa saadaan torjutuksi seuraavien viime vuoden aikana alueella, sanoi YK:n aids-ohjelman Unaidsin johtaja Peter Piot.

- Jos Aasian maat eivät ota haastetta vastaan, noin 12 miljoonaa ihmistä saa tartunnan.

YK:n arvion mukaan Aasiassa on nyt noin 8,2 miljoonaa hiv-tartunnan saanutta ihmistä, heistä runsaat viisi miljoonaa yksistään Intiassa.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.