Mainos

YK: Afrikan köyhyyskierteen katkaisussa valtava urakka

Afrikka tarvitsisi seuraavien kymmenen vuoden aikana jopa 130 miljardia markkaa tukea, jotta maanosan talouskasvu saataisiin käyntiin ja riippuvuus ulkomaisesta avusta loppuisi, kertoo YK:n tuore raportti. YK myöntää, että apupaketin rahoituksen järjestäminen on vaikeata.

Afrikka avaruudesta käsin

Laaja avustusohjelma voisi taata, että Afrikan mailla riittäisi resursseja pysyvään talouskasvuun, joka houkuttelisi yksityisiä sijoittajia. Näin köyhyys voitaisiin voittaa ja Afrikka tulisi toimeen omillaan, sanoi YK:n talous- ja kehityskonferenssin Unctadin apulaispääsihteeri Carlos Fortin tänään.
-Kehittyäkseen Afrikan maiden on luotava tarpeeksi resursseja säästöihin ja investointeihin, jotka tuottaisivat kasvua. Mutta koska ne ovat köyhiä ja niillä ei ole säästöjä, ne pysyvät köyhinä, Fortin kuvasi Afrikan maiden tilannetta.

-Ja tahdomme tällä sanoa, että tähän asti tehty ei riitä, Fortin painotti. Kehitysavun jakoperusteisiin tulisi kuitenkin hänen mukaansa tehdä muutoksia, että köyhyyden voittaminen onnistuisi. Samoin monien Afrikan maiden olisi uudistettava talouspolitiikkaansa.

Unctadin mukaan 20 miljardin dollarin suuruinen summa kymmenen vuoden aikana riittäisi lopettamaan Afrikan maiden riippuvuuden avusta. Arvio perustuu eräiden Latinalaisen Amerikan ja Itä-Aasian maiden tilanteista tehtyyn malliin. Summa on noin kaksinkertainen verrattuna Afrikan maiden nykyisin saamaan apuun samana aikana. Fortin arveli, että massiivista apupakettia on hyvin vaikeata saada kokoon.
(STT-Reuters-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.