Mainos

YK: 300 000 lasta vaarassa kuolla nälkään Länsi-Afrikassa

Viime vuonna kansainvälinen yhteisö reagoi liian hitaasti Nigerin nälänhätään, mikä aiheutti alueella valtavasti lapsikuolemia. Sama virhe ei saa toistua tänä vuonna, vaativat avustustyöntekijät.

Yli 300 000 lasta on vaarassa kuolla nälkään Länsi-Afrikassa, jos alueelle ei saada kiireisesti apua, varoittaa YK. Maailmanjärjestö vetosi 92 miljoonan dollarin saamiseksi kansainväliseltä yhteisöltä, jotta ihmisiä Nigerissä, Burkina Fasossa, Mauritaniassa ja Malissa saadaan autettua.

- Me emme voi odottaa, kunnes tuhannet ihmiset, valtaosa heistä naisia ja lapsia, kuolee nälkään ja aliravitsemukseen ja toimia vasta sitten, YK:n Länsi-Afrikan erityisedustaja Ahmedou Ould-Abdallah tähdensi.

Avustustyöntekijöiden mukaan kansainvälisen yhteisön liian hidas reagointi pahensi Nigerin nälänhätää viime vuonna. Lahjoituksia alkoi virrata vasta sitten kun kuvat kärsivistä lapsista nousivat valokeilaan maailman tiedotusvälineissä.

Niger oli varoittanut kuukausia aiemmin, että kuivuus ja heinäsirkat olivat vieneet siltä sadon, ja lähes neljää miljoonaa ihmistä uhkasi nälkiintyminen. Lapsia oli kuitenkin jo alkanut kuolla nälkään ja sairauksiin ennen kuin rahahanat aukenivat.

Vaikka sadot ovat tänä vuonna olleet parempia, viljan hinta on noussut monien ulottumattomiin. Monilla perheillä on myös velkaa edellisten kriisien ajoilta, YK huomautti.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.