Mainos

YK: 30 000 paennut taisteluja itäisessä Kongossa

Arviolta 30 000 ihmistä on paennut Kongon demokraattisen tasavallan hallituksen joukkojen ja kapinallisryhmittymän välisiä taisteluja maan itäosassa, avustustyöntekijät kertovat.

Taisteluja on käyty Ruandan vastaisella rajalla sijaitsevan Bukavun kaupungin pohjoispuolella.

Kesäkuun alussa kapinalliskenraali Laurent Nkundan johtamat joukot valtasivat Bukavun viikoksi, minkä jälkeen hänen noin 4000 sotilaan joukkonsa vetäytyi kaupungin pohjoispuolella sijaitsevaan tukikohtaan.

Viime aikoina Nkundan joukot ovat ottaneet yhteen hallituksen joukkojen kanssa Minovan alueella, missä hallituksen joukot yrittävät tukahduttaa kapinallisten vastarinnan.

Kalehen kaupungissa käynyt YK:n ryhmä kertoi ajoittaisista taisteluista alueella.

YK:n paikallisen avustustoiminnan päällikön Jean Marc Cordaron mukaan taisteluja on paennut arviolta 30 000 ihmistä ja he tarvitsevat ruokaa ja suojaa.

Kongon demokraattinen tasavalta on toipumassa verisestä runsaat neljä vuotta kestäneestä sisällissodasta viime vuonna alkaneen tulitauon turvin.

YK:n vajaan 11 000 hengen MONUC-rauhanturvajoukko ei ole kyennyt estämään laajassa maassa ajoittain puhkeavia väkivaltaisuuksia, jotka ovat keskittyneet maan itäosaan.

Maan väliaikainen hallitus on tänä vuonna joutunut Nkundan kapinan lisäksi vaikeuksiin kahden vallankaappausyrityksen vuoksi.

Maassa on tarkoitus järjestää parlamenttivaalit vuoden kuluessa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.