Mainos

YIT-Yhtymän teollisuuspalvelu korvauksiin laittomista ylitöistä

Rauman käräjäoikeus on tuominnut Eurassa toimivan YIT-Yhtymään kuuluvan PPTH Teollisuuspalvelun aluejohtajan sakkoihin laittomasti teetetyistä ylitöistä. Sakkoja tuomittiin 30 päiväsakon verran, 8310 markkaa. Lisäksi PPTH Teollisuuspalvelu tuomittiin maksamaan valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä 80 000 markkaa.

Käräjäoikeus otti hyötyä arvioidessaan huomioon laittomien ylitöiden määrän suhteessa yrityksen liikevaihtoon ja nettotulokseen sekä yrityksessä tehtyyn kokonaistyötuntimäärään. Aluejohtaja teetti Euran liiketoimintayksikön työntekijöillä laittomia ylitöitä yhteensä yli 2500 tuntia vuonna 1993 ja yli 1200 tuntia vuonna 1994. Laittomia ylitöitä teetettiin laivojen, telakan ja voimalaitoksen sesonkiluontoisten huoltotöiden yhteydessä.

Laittomat ylityöt paljastuivat syyskuussa 1994, kun Turun ja Porin työsuojelupiiri tarkasti yrityksen työaikakirjanpidon. Tarkastuksessa havaittiin, että työaikamääräyksiä oli yrityksessä rikottu säännöllisesti ja toistuvasti.

Turun ja Porin työsuojelupiirin lakimiehen, Johanna Paavola-Salosen mukaan työaikalain noudattamista on valvottu lähinnä pistokokein. Kun uusi, ylitöiden määrää vähentävä työaikalaki tulee voimaan marraskuussa, ylitöiden määrään kiinnitetään nykyistä enemmän huomiota. -Rauman käräjäoikeuden määräämät korvaukset valtiolle antanevat yrityksille ajattelemisen aihetta työaikalain velvoittavuudesta, toivoo Paavola-Salonen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.