Mainos

YIT-Yhtymän alkuvuosi edellisen tahtiin

YIT-Yhtymän liikevaihto nousee tänä vuonna noin 5,5 miljardiin markkaan, kun liikevaihto viime vuonna oli 5,2 miljardia markkaa. Tulos ennen satunnaisia eriä, varauksia ja veroja paranee viime vuoden 169 miljoonasta markasta, arvioi toimitusjohtaja Reino Hanhinen yhtiön tänään julkistetussa osavuosikatsauksessa.

Tammi-huhtikuussa YIT-Yhtymän liikevaihto ja tulos olivat samalla tasolla kuin vastaavaan aikaan vuosi sitten. Ensimmäisen kolmanneksen liikevaihto oli 1 549 miljoonaa markkaa, kun se vuosi sitten oli 1 568 miljoonaa markkaa. Liikevoitto oli 55 miljoonaa markkaa, kolme miljoonaa suurempi kuin viime vuonna.

Hanhisen mukaan kysyntä jatkuu nousujohteisena YIT-Yhtymän päätoimialoilla. Valtiovarainministeriön ennuste talonrakentamisen 10 prosentin kasvusta on hänen mukaansa alkuvuoden kehityksen perusteella varovainen. YIT-Yhtymän toiminnallisesta tuloksesta pääosa kertyy Hanhisen mukaan vuoden toisella ja kolmannella kolmanneksella.

YIT-Yhtymän voitto nousi tammi-huhtikuussa 15 miljoonasta markasta 140 miljoonaan markkaan. Tulosta rasittavat 15 miljoonan konserniaktiivapoisto ja 18,6 miljoonan markan tappio konsernin käyttöön soveltumattoman maan vaihdosta asuntotontteihin. Satunnaisena tuottona tuloutettiin 18,7 miljoonaa markkaa Metropolin saneerausurakasta saatua korvausta ja 66 miljoonan voitto asfalttiliiketoiminnan myynnistä.

Kevään osakeanti nosti YIT-Yhtymän osakkaiden määrän 1 716 osakkeenomistajasta 3 485 omistajaan. Suurimpien omistajien Tapiola-yhtiöiden ja Rautaruukin osuudet laskivat alle viidesosaan. Huhtikuun lopussa kuuden suurimman omistajan osuus osakkeista laski 78,8 prosentista 59,3 prosenttiin ja ulkomainen omistus nousi 3,5 prosentista 12,4 prosenttiin.

Toukokuun lopussa YIT-Yhtymän suurimmat omistajat olivat Tapiola 19,4 prosenttia, Rautaruukki 16,8 prosenttia, Pohjola 13,4 prosenttia, OKO 5,3 prosenttia ja Kuntien eläkevakuutus 2,6 prosenttia. Hallintarekisterissä oli toukokuun lopussa 11,6 prosenttia osakkeista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.