Mainos

YIT ostaa talotekniikkayhtiön

YIT:n päätös ostaa ruotsalainen talotekniikkayhtiö Calor vahvistui tänään. Kauppahinta on noin 510 miljoonaa kruunua, runsaat 340 miljoonaa markkaa. Hankkeelle tarvitaan vielä kilpailuviranomaisten lupa.

Rakentamista lahikuvassa


Calorin ostolla YIT uskoo vahvistavansa asemaansa pohjoismaisilla talotekniikkamarkkinoilla. Calorin runsaan miljardin markan liikevaihdosta 70 prosenttia tulee talotekniikasta ja loput teollisuuden investointi- ja kunnossapitopalveluista. Calorilla on johtava asema teollisuusputkistourakoinnissa Ruotsissa. Talotekniikassa yli 100-vuotias Calor kuuluu Ruotsin kolmen merkittävimmän yrityksen joukkoon. Calorilla on toimipaikkoja sekä Ruotsissa että Suomessa. Suomessa toimivan tytäryhtiön nimi on Kalmeri. Henkilöstä Calorilla on 1400.

YIT:n liikevaihto 1999 oli runsaat seitsemän miljardia markkaa ja sen palveluksessa oli noin 8500 ihmistä. YIT maksaa kauppahinnasta valtaosan käteisellä ja loput omilla osakkeillaan. Yhtiö on jo aiemmin päättänyt, että omia osakkeita voidaan käyttää maksuvälineenä yrityskaupoissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.