Mainos

YIT:lle jätevedenpuhdistamourakka Pietarista

YIT on saanut Sestororetskin jätevedenpuhdistamon saneeraus- ja laajentamisurakan, jonka arvo on reilut 6 miljoonaa euroa.

YIT on päässyt sopimukseen Pietarissa sijaitsevan Sestroretskin jätevedenpuhdistamon saneerauksesta ja laajentamisesta. Urakkasumma on vähän yli 6 miljoonaa euroa. Laitoksessa uudistetaan muun muassa kaikki päälaitteet ja koko laitos varustetaan sen käyttöä ohjaavalla ja valvovalla automaatiojärjestelmällä.

- Valmistuttuaan laitoksella on suoranainen vaikutus Suomenlahden ja Itämeren laatuun. Laitos tulee myös täyttämään HELCOM:n suositukset päästövaatimuksista, kertoo YIT.

Sestroretskin kaupungissa, noin 30 kilometriä Pietarista luoteeseen, on tällä hetkellä biologisella prosessilla toimiva jätevedenpuhdistamo. Se saneerataan niin, että prosessiin tulee mukaan myös biologinen fosforin ja typen poisto.

Projektin rahoituksesta 3,3 miljoonaa euroa on tilaajan eli Pietarin Vodokanalin ottamaa Pohjoismaiden Investointipankista ottamaa luottoa. 0,9 miljoonaa euroa on Suomen ympäristöministeriön lahjarahaa. Ruotsin valtio on puolestaan luvannut lahjarahaa 1,8 miljoonan euron edestä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.