Mainos

Yhtyneille Kuvalehdille uhkasakko

Markkinatuomioistuin on asettanut Yhtyneille Kuvalehdille 300 000 markan uhkasakon, jolla tuomioistuin haluaa tehostaa kieltoaan sekaannusta aiheuttavien laskujen lähettämisen suhteen. Yhtyneillä Kuvalehdillä on ollut tapana lähettää lehden määräajaksi tilanneille kaksi maksulomaketta. Moni tilaaja on erehdyksessä maksanut laskun, jolla hän on myös sitoutunut jatkotilaukseen.

Nyt markkinatuomioistuin on nyt kieltänyt menettelyn kuluttajansuojalain vastaisena. Yhtyneet Kuvalehdet on laskuttanut määräaikaistilauksen tekijää niin, että hänelle on lähetetty kaksi maksulomaketta sisältävä lasku. Ylempää lomaketta käyttämällä on voinut maksaa määräaikaistilauksen. Alempaa lomaketta käyttämällä on voinut maksaa tilauksen mutta on myös sitoutunut tilaamaan uuden tilausjakson.

Tuomioistuin huomauttaa, että lehden tilausehdot on esitettävä kuluttajalle selkeästi. Tarjous lehden jatkotilauksesta oli tuomioistuimen mukaan esitetty laskulomakkeella sinänsä selkeästi eli siihen oli merkitty tilauksen kannalta tarpeelliset tiedot kuten tarjottu tilausjakso ja tilaushinta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.