Mainos

Yhtyneet Sahat irtisanoi Porissa

Yhtyneet Sahat Osakeyhtiöön kuuluva porilainen Seikun saha on irtisanonut 66 työntekijää. Sahan henkilöstömääräksi tulee 95 työntekijää. Tuotannon väheneminen ja tekniikan nykyaikaistuminen ovat irtisanomisen syinä.

Puutavaraa sahalla

Maaliskuussa alkaneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelut liittyivät sahalla meneillään olevaan suureen investointiin ja uudistukseen. Niiden vuoksi sahalla on alettu käyttää entistä nykyaikaisempaa tekniikkaa, ja samalla tuotantokykyä on laskettu.

Yhtyneiden Sahojen Läntisen ryhmän johtajan Pertti Holmilan mukaan henkilökunnan määrän tarve on huomattavasti pienentynyt automaation lisääntymisen ja tuotantomäärän laskun vuoksi. Sahan hallinto ja markkinointi hoidetaan tästä lähtien Yhtyneiden Sahojen Porin ja Lahden toimipisteistä.

Seikun sahan pääluottamusmies Simo Eriksson kertoi, että 66 irtisanotun työntekijän lisäksi 19 määräaikaisen työntekijän työsuhde päättyy. Ilman töitä jäävät ovat noin 50-vuotiaita, ja heidän työllistymisnäkymänsä Porin seudulla ovat huonot.

Yt-neuvottelujen yhteydessä on selvitetty mahdollisia korvaavia työpaikkoja muun muassa Pelloksen vaneritehtaalla ja muilla Yhtyneisiin Sahoihin kuuluvilla sahoilla.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.