Mainos

Yhtyneet mukaan viestintäjättiin

Yhtyneiden Kuvalehtien hallitus päätti lähteä omistajana mukaan uuteen Aamulehdestä ja MTV:stä muodostuvaan mediäjättiin. WSOY:n pääjohtajan Antero Siljolan mukaan päätöksen taustalla oli se, ettei MTV:n osakkeista saanut enää alun perin tavoiteltua hintaa. Yhtyneiden omistus uudesta yhtiöstä tulee olemaan kymmenen prosenttia.

Siljolan mukaan prosessi eteni nopeasti ja kermat kuorittiin markkinoilta jo aiemmin tällä viikolla. Ruotsalaisyhtiö Marieberg sopi UPM-Kymmenen kanssa osakekaupasta, jonka avulla se nostaa omistusosuutensa uudessa yhtiössä tavoittelemaansa viidennekseen. Tämän jälkeen kysynnän lasku pudotti osakkuusyhtiöiden osakkeiden hintoja.

Yhtyneiden Kuvalehtien osuus MTV:n osakkeista vastaa Siljolan mukaan noin kymmenen prosentin omistusosuutta uudessa yhtiössä. WSOY puolestaan omistaa 50 prosenttia Yhtyneiden osakekannasta. Siljola kuitenkin tähdentää, että Yhtyneet Kuvalehdet oli alun perin hankkiessaan MTV:n osakkeita kiinnostunut TV-toiminnasta ja intressi on säilynyt edelleen. Hän uskoo myös, että kustannustoiminnan puolelta löytyy yhteistoiminnan mahdollisuuksia.
-Eri vaihtoehdot selvitettiin mahdollisimman hyvin ja osakkeista saatava hinta ei vastannut tässä tilanteessa vaihtoehtoisia tuotteita, perusteli Siljola ratkaisua.

Ruotsalaisen Mariebergin ja Yhtyneiden lisäksi uuden mediajätin suurimmiksi osakkaiksi on tällä haavaa tulossa Kesko, Merita, Nokia, Pohjola, Talentum, ja Åkerlundin säätiö.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.