Mainos

Yhtiöiden osavuosikatsauksia

Metran tulos rahoituserien jälkeen oli tammi-elokuussa 127 miljoonaa markkaa, kun tulos viime vuonna vastaavana aikana oli 395 miljoonaa markkaa. Osavuosikatsauksen mukaan tulosta rasittivat 100 miljoonan markan kertaluonteiset kulut, kun taas vertailukauden tulos sisältää 292 miljoonaa markkaa kertaluonteisia tuottoja. Metran liikevaihto katsauskaudella oli 9,2 miljardia markkaa.

Monialakonserni Askon tulos parani runsaat sata miljoonaa. Yritysmyyntien takia konsernin liikevaihto laski jonkin verran. Tammi-elokuussa Askon tulos rahoituserien jälkeen oli 308 miljoonaa markkaa, kun se vuotta aiemmin oli 196 miljoonaa. Samaan aikaan konserni keräsi liikevaihtoa 4,7 miljardia, pari sataa miljoonaa vähemmän kuin edellisen vuoden tammi-elokuussa.

Elintarviketeollisuuskonserni Huhtamäen voitto aleni hieman. Rahoituserien jälkeen voittoa kertyi nyt 270 miljoonaa, 18 miljoonaa vähemmän kuin vuotta aiemmin. Huhtamäki on uusinut rajusti rakennettaan. Yhtiö on myynyt osiaan ja etsinyt uutta ostettavaa. Konsernin liikevaihto laski neljänneksen 3,8 miljardiin markkaan. Toimitusjohtaja Timo Peltola odottaa koko vuodelta selkeää tulosparannusta.

Lääkekonserni Orionin tulos pysyi tammi-elokuussa ennallaan. Konsernin liikevaihto sen sijaan kasvoi kuusi prosenttia. Rahoituserien jälkeen konsernin voitto oli 538 miljoonaa ja liikevaihto kolme miljardia markkaa. Kuten edellisissä osavuosikatsauksissa yhtiön johto arvioi Orionin koko vuoden tuloksen parantuvan viime vuodesta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.