Mainos

Yhtiö alkaa louhia raakamateriaaleja avaruudesta

Joukko yrittäjiä ja insinöörejä on perustanut avaruudessa louhintaa harjoittavan yhtiön.

Yhtiö käyttää hyväksi Maata lähellä olevien asteroidien raakamateriaaleja, joita voidaan hyödyntää satelliittien polttoaineena.Lisäksi raakamateriaalista voidaan valmistaa osia kiertoradalla.

Kalifornialainen Deep Space Industries -yhtiö tavoittelee aloittavansa työt vuonna 2015, jolloin sen on määrä lähettää Firefly-niminen satelliitti puolen vuoden mittaiselle tutkimusmatkalle vielä yksilöimättömälle asteroidille. Firefly on noin kannettavan tietokoneen kokoinen ja 25-kiloinen. Tutkimusmatkan hinnaksi on arvioitu 20 miljoonaa dollaria.

Vuosittain löydetään arviolta tuhat pientä asteroidia, jotka sijaitsevat suhteellisen lähellä Maata. Valtaosan niistä arvioidaan sisältävän vettä sekä kaasuja, kuten metaania, jota voi käyttää polttoaineena. Asteroideissa on myös metallia, kuten nikkeliä, josta voidaan valmistaa osia erityisen kolmiulotteisen tulostimen avulla. Yhtiöllä on patenttihakemus kolmiulotteiseen tulostimeen, joka käyttää laseria nikkelin saostamiseen painovoimattomassa tilassa.

Yhtiön päätavoitteena on rakentaa robottilaivasto louhimaan materiaaleja asteroideista. Yhtiö arvioi, että se voisi aloittaa kaupallisen louhinnan vuonna 2019 tai 2020.

Deep Space Industries on jo toinen yhtiö, joka tavoittelee louhintaa avaruudessa.

Tähän mennessä kiertoradalta on löydetty noin 9500 asteroidia, jotka ovat suhteellisen lähellä Maata.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.