Mainos

Yhteisvastuukeräykselle ennätystulos

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräys on saavuttanut kaikkien aikojen ennätystuloksen, runsaat 31,1 miljoonaa markkaa. Viime vuoteen nähden kasvua kertyi yli 25 prosenttia. Yhteisvastuukeräys järjestettiin tänä vuonna 50. kerran, joten juhlavuosi toi myös ennätystuloksen.

Paras suhteellinen keräystulos saatiin pienissä tai pienehköissä maalaisseurakunnissa. Kaupungit kuitenkin kohensivat tulostaan selvästi. Maaseudulla seurakuntien jäsenten keskimääräinen lahjoitus oli 8 markkaa ja kaupungeissa 6,16 markkaa. Yhteisvastuukeräyksen paras kerääjäseurakunta oli aiempien vuosien tapaan Pello, jossa rahaa tuli 48,3 markkaa seurakunnan jäsentä kohti.

Yhteisvastuukeräyksen ominaisin keräystapa, ovelta ovelle suoritettava listakeräys tuotti 13,8 miljoonaa markkaa eli 1,2 miljoonaa enemmän kuin edellisenä vuonna. Lipaskeräys tuotti miljoona markkaa eli sekin selvästi viimevuotista enemmän.

Keräystuotosta 15 miljoonaa markkaa ohjataan Kirkon Ulkomaanavun välityksellä ulkomaisiin erityiskohteisiin: Bangladeshiin, Etiopiaan ja Peruun. Kotimaan kohteeseen, lastensuojelua kehittävään Toivo ja Ilona -projektiin, menee 5 miljoonaa. Seurakuntien diakoniatyöhön jaetaan 2,7 miljoonaa ja hiippakuntien diakoniarahastoille 2,5 miljoonaa markkaa.

Vuoden 2001 Yhteisvastuukeräys on teemaltaan "Hoivatkaa toinen toistanne", ja se avataan 4.2.2001. Keräyksen kotimaan kohteena ovat Omaishoitajat ja Läheiset ry:n omaishoitajille ja hoidettaville suunnatut voimavarakurssit. Ulkomaisena erityiskohteena ovat Ugandan aids-orvot.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.