Mainos

Yhteisövero säilyy kunnilla

Yhteisövero säilytetään kuntien tulona ja valtionosuusuudistusta jatketaan hallitusohjelman mukaisesti. Näin päätti hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta päätyi aamulla.

Yhteisöveron mahdolliseen siirtoon kunnilta valtiolle ei kuitenkaan tullut selvyyttä. Kokouksesta annetun tiedotteen mukaan ministerivaliokunta totesi, että yhteisöveron mahdollinen siirto valtiolle on selvitettävä hallitusohjelman mukaisesti.

Ratkaisu oli odotettavissa, sillä yhtiöveron mahdollinen siirto on synnyttänyt vastusta monissa piireissä. Suomen kuntaliitto on ollut näkyvimmin hanketta vastaan. Alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen (kesk.) toi ministerivaliokunnan käsittelyyn kaksi vaihtoehtoa. Toinen oli nykyjärjestelmän jatkaminen. Toinen oli yhtiövero-osuuden siirtäminen kunnilta valtiolle ja sen korvaaminen valtionosuutta korottamalla.

Kuntaliitto tyytyväinen

Suomen kuntaliitossa ollaan tyytyväisiä ministerivaliokunnan ratkaisuun.

-Se oli meidän kantamme mukainen. Se selkiyttää tilanteen, arvioi kuntaliiton toimitusjohtaja Risto Parjanne.

Parjanteen mukaan kuntaliitto haluaa valtionosuusjärjestelmän uudistuksessa ja sitä sivuavassa peruspalveluohjelmassa ennen kaikkea sitä, että kuntien velvoitteet ja niiden rahoitus vastaisivat nykyistä paremmin toisiaan. Kuntaliitto on yhteisöveroissa korostanut kaiken aikaa kuntien oikeutta pitää ja saada omat verotulonsa. Parjanteen mielestä se on ollut jo periaatteellisesti tärkeä kysymys.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.