Mainos

Yhteisesitys Merenkurkun laivaliikenteen jatkamiseksi

Nordic Jet Line- ja Botnia Link- varustamot ovat päässeet sopimukseen yhteisestä esityksestä Merenkurkun laivaliikenteen jatkamiseksi. Varustamot pyrkivät siihen, että liikennettä Vaasan ja Uumajan välillä voitaisiin jatkaa.

Nordic Jet -katamaraani

Aikaa tarjousten jättämiseen on asiassa 2. helmikuuta asti. Botnia Linkin toimitusjohtaja Björn Lassfolk oli neuvottelujen jälkeen hyvin optimistinen. -Tämä on hyvä konsepti. Jos kaikki menee hyvin, olemme ajatelleet jättää tarjouksen ensi viikolla.

Lassfolk kuitenkin myönsi, että yhteishankkeessa on vielä suuria asioita selvittämättä. Merenkurkun laivaliikenteelle etsitään pikaisesti jatkoa. Silja Line lopetti liikennöimisen vuodenvaihteessa, ja liikenteelle kahdeksi vuodeksi varatuista 39,5 miljoonan markan tukirahoista jäi käyttämättä 11,6 miljoonaa markkaa. Jäljellä olevat tukimarkat siirtyvät uudelle laivayrittäjälle.

Myös Ruotsin valtio on valmis siirtämään jäljellä olevan tukiosuutensa uudelle varustamolle. Länsi-Suomen lääninhallitus on lähettänyt tarjouspyynnöt tammikuun alkupuolella kymmenelle varustamolle.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.