Mainos

Yhteenottoja Kongon pääkaupungin laitamilla

Kongon kapinalliset ja presidentti Laurent Kabilaa tukevat joukot ovat ottianeet jälleen yhteen pääkaupungin Kinshasan laitamilla torstaina, kertovat pääkaupungin asukkaat. Yksi asukas Kinshasan esikaupunkialueella kertoi puhelimitse uutistoimisto Reutersille, että asukkaat olivat liittymässä mukaan yrityksiin karkottaa kapinalliset pois Kinshasan lähettyviltä. Taustalta kuului konetuliaseiden ääniä.

Zimbabwe on lähettämässä lisää joukkoja Kongoon, kertoi maan virallinen Herald -sanomalehti torstaina. Lehden mukaan Zimbabwe päätyi lisäjoukkojen lähettämiseen todettuaan, että ainakin kahden vieraan valtion joukot olivat johtamassa pääkaupunkiin Kinshasaan kohdistunutta hyökkäystä keskiviikkona. Lehti viittasi tällä Ruandaan ja Ugandaan, jotka Zimbabwen mukaan tukevat presidentti Kabilan syrjäyttämiseen tähtääviä kapinallisia.

Herald-lehden mukaan Kongon hallitusta taisteluissa tukevat Zimbabwe, Angola ja Namibia lähettivät kaikki lisää joukkoja Kongoon keskiviikkona. Namibian presidentti Sam Nujoma on vahvistanut, että Namibian joukkoja on mukana Kongon taisteluissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.