Mainos

Yhteenotot jatkuivat Hebronissa

Rajut yhteenotot jatkuivat tänään Hebronissa Länsirannalla. Palestiinalaiset mielenosoittajat heittivät israelilaissotilaita kivillä ja polttopulloilla, ja sotilaat vastasivat kumiluodeilla ja kyynelkaasulla. Hamas uhkasi tänään tehdä lisää iskuja Israelia vastaan, jos Israel jatkaa juutalaissiirtokunnan rakentamista Itä-Jerusalemiin.

Israelin armeijan pioneerit sulkivat aamulla kiihkoislamilaiseen Hamas-järjestöön kuuluneen 28-vuotiaan Mohammed Abdel Khader Abudayan perheen talon Bet Surifin kylässä Hebronin lähellä. Abudayalla oli työlupa tarjoilijana Tel Avivissa. Hän kuoli itse kahvilaiskussa yhdessä kolmen muun ihmisen kanssa.

Bet Surifin kylään julistettiin iskun jälkeen ulkonaliikkumiskielto ja palestiinalaislähteiden mukaan muun muassa Abudayan vaimo ja viisi veljeä pidätettiin.

Sairaaloista kerrottiin, että ainakin parikymmentä arabia loukkaantui sotilaiden ampumista kumipintaisista metalliluodeista. Lisäksi kymmeniä hoidettiin heidän vedettyään kyynelkaasua hengitystiehyisiinsä.

Mellakat jatkuivat toista päivää. Myös eilen useita ihmisiä loukkaantui yhteenotoissa, jotka ovat palestiinalaisten keino osoittaa raivoaan Israelin lähetettyä raivauskalustoa arabien asuttamaan Jerusalemin itäosaan. Palestiinalaisten rajusta vastustuksesta huolimatta Itä-Jerusalemiin nousee tuhansien juutalaisten lähiö.

Silminnäkijöiden mukaan mielenosoittajat kiittivät myös eiliseen itsemurhaiskun tekijää sankarillisesta teosta. Ainakin neljä ihmistä kuoli, kun pommi räjähti katukahvilassa Tel Avivin keskustassa. Mielenosoittajat polttivat Israelin lipun ja huusivat "Allahu Akbar" (jumala on suurin).

Viidennes Hebronista on yhä Israelin valvonnassa, ja siellä asuu 400 juutalaissiirtolaista tuhansien palestiinalaisten keskellä. Hebroniin julistettiin iskun jälkeen ulkonaliikkumiskielto, joka estää palestiinalaisten liikkumisen Israelin hallussa olevalla alueella.
(STT-Reuter-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.