Mainos

Yhdysvaltojen katolisen kirkon pedofiilikriisiin haetaan ratkaisua

Kaksitoista Yhdysvaltain katolisen kirkon kardinaalia on matkustanut tänään Vatikaaniin. Matkan tavoitteena on etsiä paavin kanssa ratkaisua kirkkoa ravisuttaneeseen pedofiiliskandaaliin. Asiantuntijoiden mukaan pikaista ratkaisua ongelmaan ei kuitenkaan ole näköpiirissä.

Yhdysvaltojen 64 miljoonan katolilaisen uskoa omaan kirkkoon on koeteltu rankasti viime aikoina. Ainakin 17:ssä hiippakunnassa kirkon henkilökuntaa on syytetty lasten ahdistelusta. Syytösten kohteeksi ovat joutuneet ahdistelijoiden lisäksi myös useat kardinaalit, jotka ovat suojelleet syyllisiä ja antaneet näiden jatkaa tehtävissään lasten parissa jopa vuosia.

Kriisin keskellä Paavi Johannes PaavaliII on ojentanut auttavan kätensä ja kutsunut koolle kokouksen, jossa asiaa on tarkoitus käsitellä. Yhdysvalloissa paavin ele on otettu ilolla vastaan, mutta asiantuntijat varoittavat elättelemästä liian suuria toiveita.

Katolinen kirkko on tunnettu varovaisuudestaan, ja monet uskovat, että lähipäivinä käytävät keskustelut ovat vasta päänavaus asian selvittämisessä. Optimistisimmat kuitenkin toivovat, että paavin istuin saadaan taipumaan kirkollislain muutokseen, joka mahdollistaisi pedofiilipappien erottamisen ilman vaivalloista vetoomuksen tekoa Vatikaaniin.

Kokous auttanee kardinaaleja kehittämään suunniteman kesäkuussa pidettävään Yhdysvaltain piispojen kokoukseen, jossa kriisin ratkaisemisesta on tarkoitus äänestää.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 22.04.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.