Mainos

Yhdysvaltojen ja Kanadan välinen kauppasota sattuisi eniten Trumpin omiin kannattajiin

2:00

CNBC analysoi jutussaan, keihin Yhdysvaltojen ja Kanadan potentiaalinen kauppasota sattuisi eniten. Analyysin perusteella vaikuttaisi siltä, että kauppasodan vaikutukset osuisivat juuri presidentti Donald Trumpin omiin kannattajiin.

Video: Alexander Stubbin väite: Kauppasodat ja protektionismi eivät koskaan hyödytä ketään

Trumpia kannatettiin presidentinvaaleissa esimerkiksi Ohiossa, Texasissa ja Indianassa. Näiden osavaltioiden ja Kanadan välinen kauppa kallistuu osavaltioiden hyväksi eli ne myyvät Kanadaan enemmän kuin Kanada myy niille. Toisin sanoen ne saavat Kanadasta enemmän rahaa kuin Kanada saa niiltä.

Jos kauppasota syttyisi, molemmat maat vähentäisivät tuontiaan ja täten esimerkiksi Ohion, Texasin ja Indianan yritysten voitot vähenisivät.

Hillary Clintonia äänestettiin puolestaan esimerkiksi Kaliforniassa ja Illinoisissa. Näillä osavaltioilla tilanne on päinvastainen eli Kanada myy niihin enemmän tuotteita kuin mitä ne myyvät Kanadaan.

Michigan taas on poikkeus: siellä Trump voitti pienellä erolla Clintonin, ja sen kauppatase Kanadan kanssa on alijäämäinen.

Kokonaisuudessaan ne alueet, joilla Trumpia äänestettiin, menettäisivät eniten voittojaan, jos Yhdysvaltojan ja Kanadan välille syttyisi kauppasota.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.