Mainos

Yhdysvaltojen demokraatit aloittivat puoluekokouksensa

Yhdysvaltojen demokraattipuolueen puoluekokous on alkanut Denverissä, Coloradossa.

Kokoukseen odotetaan kaikkiaan noin 40 000 vierasta. Kokous päättyy torstaina Barack Obaman presidenttiehdokkuuden hyväksymiseen.

Avajaisten pääpuhuja oli Obaman vaimo Michelle, joka vakuutti miehensä pystyvän nostamaan maan jaloilleen.

- Hänen kanssaan me kuuntelemme toiveitamme emmekä pelkojamme. Hän yhä saman mies, johon rakastuin 19 vuotta sitten.

Avajaisissa nähtiin myös aivokasvainleikkauksesta toipuva senaattori Edward "Ted" Kennedy. Kennedy on ollut yksi Obaman vahvimpia tukijoita Washingtonissa. Kennedy puolsi puheessaan voimakkaasti Obaman johtajankykyjä ja hänen mukanaan tuomaa uutta toivoa.

Kennedyn saapuminen kokoukseen oli yllätys, sillä hänen ennakoitiin olevan liian heikossa kunnossa matkustamaan ja puhumaan. Senaattori esiintyi julkisesti vasta toista toista kertaa kesäkuussa tehdyn leikkauksen jälkeen.

Tänään pääpuhujavuorossa on esivaalikisan hävinnyt Hillary Clinton. Clintonin puheesta riippuu, lähtevätkö hänen tappiostaan suivaantuneet kannattajat Obaman taakse.

Kokousvieraiden joukossa on myös nuoria ensikertalaisia, jotka ovat saaneet kokousmatkan palkinnoksi.

- Meidän oli kirjoitettava aine, jonka otsikko oli "jos olisin presidentti". On todella jännittävää olla sisällä kokoushallissa ja nähdä Michelle Obama. Se on ihmeellistä, kertoi Joanna Bosse.

- On aivan uskomatonta olla täällä, se tuntuu lähes käsittämättömältä. Vanhempana haluan tulla poliitikoksi tai työskennellä poliitikon kanssa, totesi puolestaan Katherine Robertson.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.