Mainos

Yhdysvaltoihin geenisyrjinnän kieltävä laki

Yhdysvaltain varapresidentti Al Gore kiirehtii kongressia hyväksymään lain, joka kieltäisi geeneihin perustuvan syrjinnän. Uuden tutkimuksen mukaan syrjintää tapahtuu jo nyt työhönotossa ja vakuutusten myöntämisessä.

Goren mukaan lakiesityksellä on jo presidentti Bill Clintonin tuki. Uusi laki estäisi työnantajia käyttämästä väärin geenitietoja. Eilen julkistettiin Yhdysvaltain terveys- ,oikeus- ja työviranomaisten tutkimus, joka osoitti, että ihmisiä syrjitään geeniperimän takia. Tutkimukseen vastanneista 917 henkilöstä 200 oli havainnut syrjintää. He olivat geeniperimältään poikkeavien lasten vanhempia tai henkilöitä, joilla oli geneettinen terveysriski.

Tutkimusraportin mukaan eräs nainen sai lopputilin, kun hänen työnantajansa sai selville, että nainen kantaa Huntingtonin taudin geeniä, joka tekee työkyvyttömäksi keski-iässä. Yli puolet tutkimukseen vastanneista sanoi, ettei menisi geenitestiin, jos sairausvakuutusyhtiöt tai työnantaja saisivat tietää tuloksista. Lainsäädännöllä halutaan estää työnantajaa vaatimasta tai edes pyytämästä työnhakijaa geenitesteihin. Tietoja geeneistä ei saisi luovuttaa ilman asianomaisen lupaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.