Mainos

Yhdysvaltalaisopiskelija unohdettiin putkaan – sai miljoonien korvaukset

Yhdysvaltalaisopiskelija saa tuntuvan korvauksen jouduttuaan viettämään yli neljä yötä putkassa.

BBC:n mukaan valtio on päättänyt myöntää opiskelijalle yli neljän miljoonan Yhdysvaltain dollarin (noin kolmen miljoonan euron) korvauksen siitä, että poliisi unohti hänet ikkunattomaan selliin. Hän ei saanut ruokaa tai juomaa koko aikana ja joi omaa virtsaansa pysyäkseen elossa.

Insinööriksi opiskeleva Daniel Chong pidätettiin huumeratsiassa vuonna 2012, mutta tuolloin hänelle kerrottiin, että syytteitä ei nosteta. Kukaan ei käynyt hänen sellissään neljään päivään, eikä hän saanut ruokaa tai juomaa. Parhaillaan selvitetään, miten tämä kaikki on mahdollista.

Chong yritti saada vankilavirkailijoiden huomion esimerkiksi työntämällä kengännauhansa oven alta ja huutamalla, mutta turhaan. Hän yritti kaivertaa käteensä jäähyväisviestiä äidilleen ja hallusinoi, että poliisit yrittävät myrkyttää hänet ilmastontikanavan kautta.

Kun Chong viimein löydettiin, hän joutui viideksi päiväksi sairaalaan. Hän kärsi muun muassa nestehukasta, munuaisen vajaatoiminnasta ja lihaskrampeista. Lisäksi hän oli laihtunut seitsemän kiloa.

Chong arvelee, että hänet unohdettiin selliin vahingossa.

Yhdysvaltain huumepoliisi on esittänyt tapauksen vuoksi harvinaisen julkisen anteeksipyynnön.

(MTV3 - AP - BBC)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.