Mainos

Yhdysvaltalaiskaupunki jäi ilman maitomaista nimeä

Kalifornialaisen pikkukaupungin asukkaat ovat raivoissaan ehdotuksesta, jonka mukaan kaupungin nimi olisi muutettu maitofirman mainoskikan vuoksi.

Got Milk?

Kalifornian Maidontuottajat on juhlistanut kymmenvuotista taivaltaan erikoislaatuisella maitokampanjalla. Se halusi jonkun Yhdysvaltain länsirannikon kaupungeista muuttavan nimensä maitofirman mainoslauseeksi. Ehdotettu nimi olisi "Got Milk?" eli vapaasti suomennettuna "Onko maitoa?". Nimeä tarjoteltiin useammallekin paikkakunnalle, kunnes noin 1700 asukkaan kaupunki Biggs kiinnostui kampanjasta. Olisihan maitoyhtiö sponsoroinut kaupunkia nimenmuutoksen vastapainoksi. Kaupunki olisi myös saanut ikioman "Got Milk?"-museon.

Nimen muutossuunnitelmat kaatuivat kuitenkin paikallisten asukkaiden vastustukseen. Asukkailla ei ollut halua asua paikassa, joka on saanut nimensä markkinointikikan vuoksi. - Tämä kylä on Biggs, eikä "Got Milk?" ja Biggsinä tämä myös pysyy, julisti eräs kaupungin vanhemmista asukkaista tiukkasanaisen kyläkokouksen jälkeen.

Biggsin kaupunginvaltuusto laittoi lopulta pisteen nimikiistalle. Valtuuston mielestä Maidontuottajien hämärä tarjous oli riittämätön kannustin vaihtaa kaupungin 100 vuotta vanha nimi. - Kuten olemme päättäneet, ehdotus on hylätty, sanoi valtuustoon kuuluva herra.

Nimikiista sai Biggsin pormestarin Sharleta B. Callawayn työpäiviin väriä. Callaway, joka oli alunperin lämmennyt maitomaiselle nimi-idealle, joutui kansainvälisen median piirittämäksi. Samalla hän joutui rauhoittelemaan vihaisia kaupunkilaisia ja kahlaamaan läpi parisentuhatta sähköpostiviestiä äkämystyneiltä laktoosi-intolerantikoilta.

Maidontuottajien kampanjakoordinaattori Jeff Manning sanoo kuitenkin olevansa tyyni ja odottaa jonkun muun Kalifornian kunnan tai kaupungin suostuvan hauskaan nimenvaihdokseen.
(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.