Mainos

Yhdysvaltalaishävittäjä ampui Irakin ohjusasemaa

Yhdysvaltalainen hävittäjä ampui tänään ohjuksen irakilaista ohjusasemaa vastaan, ilmoitti Yhdysvaltain puolustusministeriö. Britannian mukaan uusia Irakin vastaisia iskuja ei ole suunnitteilla.

Neljä brittiläistä hävittäjää oli tarkkailulennolla Irakin eteläisellä lentokieltovyöhykkeellä, kun irakilaisen ohjusaseman tutka lukittiin seuraamaan brittikoneita. Yhdysvaltalainen F-16 -hävittäjä ampui tämän jälkeen ohjuksen kohti tutka-asemaa. Yhdysvaltain Persianlahden operaation johdon edustaja totesi, että irakilaisen tutka-aseman toiminnan katsottiin vaativan "aggressiivisia puolustustoimenpiteitä".

Välikohtaus sattui tänä aamuna. Kaikki brittien ja amerikkalaisten koneet palasivat vahingoittumattomina takaisin, ja valvontalennot jatkuivat myöhemmin normaaliin tapaan, operaation johdon edustaja kertoi. Irak ei kommentoinut välikohtausta tänään millään tavoin. Liittoutuneet määräsivät Etelä-Irakiin lentokieltovyöhykkeen vuoden 1991 Persianlahden sodan jälkeen varmistaakseen, etteivät irakilaisjoukot enää uhkaa Kuwaitia tai eteläisen Irakin shiamuslimeja.

Myös Irakin pohjoisosassa on vastaavanlainen lentokieltovyöhyke, joka perustettiin sinne vuonna 1991 kurdien suojaksi. Yhdysvaltain ilmavoimien edustaja kertoi, etteivät pohjoisen lentokieltovyöhykkeellä havaittu tänään mitään epätavallista. Yhdysvallat alkoi tässä kuussa vähentää Persianlahdella olevia joukkojaan, joita koottiin alueelle YK:n ja Irakin välillä puhjenneen asetarkastuskiistan vuoksi.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.