Mainos

Yhdysvaltain YK-suurlähettiläästä köydenvetoa

Yhdysvaltain senaatin odotetaan tänään äänestävän maan uudesta YK-suurlähettiläästä. Valkoinen talo on pistänyt koko arvovaltansa peliin, jotta senaatti vihdoin hyväksyisi presidentti George W. Bushin ehdokkaan John Boltonin.

Presidentti George W. Bush tunnetaan ristiriitaisista nimityksistään, mutta apulaisulkoministeri JohnBolton on jo luku sinänsä. Bolton on aiemmin arvostellut, jopa irvaillut YK:ta, johon nyt haluaa huippupaikalle.

Entiset työkaverit luonnehtivat Boltonia jääräksi, joka mieluummin siirtää alaisiaan muihin tehtäviin kuin tarkistaa omia mielipiteitään. Hänen diplomaatinkykyjään on epäillyt jopa entinen ulkoministeri Colin Powell.

Bushin mielestä Bolton olisi mies paikallaan juuri YK:ssa.

- John Bolton on karkea kaveri. Minuakin pidetään toisinaan vähän liian karkeana. Bolton pystyy saamaan aikaan tuloksia YK:ssa, Bush totesi.

Valkoinen talo vetosi eilen senaattiin, jotta se yli kuukauden kestäneen pallottelun jälkeen vahvistaisi valinnan. YK:n pääsihteeri Kofi Annan ajaa laajamittaisia uudistuksia ensi syksyksi, ja Yhdysvaltain edustajia kaivattaisiin neuvotteluihin.

On vielä epäselvää, miten senaatin demokraatit vetoomuksiin vastaavat. Tähän saakka demokraatit ovat vain estäneet ratkaisevan äänestyksen vaatimalla lisää selvityksiä Boltonista.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 12.05.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.