Mainos

Yhdysvaltain ydinvoimaloille vaaditaan tarkempia turvatoimia

Yhdysvaltalaiset ydinvoima-alan etujärjestöt vaativat ydinvoimaloiden turvatoimien kiristämistä mahdollisten terrori-iskujen estämiseksi.

Ydinvoimala on mahdollinen terroristien iskukohde.

Yhdysvaltain 103 ydinreaktoria ovat helposti haavoittuvia kohteita terrori-iskuille. Kaksi ydinvoima-alan etujärjestöä, Ydinvoiman valvonta- instituutti ja Committee to Bridge that Cap -järjestö ovat varoittaneet maan hallitusta iskujen mahdollisuudesta. Järjestöt vaativatkin hallinnolta pikaisia toimia ydinreaktoreiden suojelemiseksi.

Järjestöjen mukaan jokaisen voimalan ympärille pitäisi sijoittaa sotilaita sekä ilmatorjunta-aseita. Ilmatorjunnalla estettäisiin lentokoneiden tahallinen iskeytyminen ydinvoimaloihin.

Ydinvoimalaan kohdistuvan iskun seurauksena radioaktiivista säteilyä saattaisi levitä erittäin laajalle alueelle.

Järjestöt muistuttavat, että valtaosa Yhdysvaltain ydinvoimaloista sijaitsee suurten kaupunkien lähistöllä.

-Otamme tämän uhan erittäin vakavasti, sanoo sanoo Yhdysvaltain ydinvoimaa säätelevän komission NRC:n tiedottaja Victor Dricks.

Voimalat on suunniteltu kestämään tornadoja, hirmumyrskyjä ja maanjäristyksiä, mutta ei ole varmuutta kestäisivätkö ne matkustajakoneen putoamisen aiheuttaman tuhon.

Osa voimaloista on 30 vuotta vanhoja. Ydinvoimaloita sijaitsee kaikkiaan 31 osavaltiossa ja ne tuottavat 20 prosenttia Yhdysvaltain energiasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.