Mainos

Yhdysvaltain varapresidentti Etelä-Koreaan

Yhdysvaltain varapresidentti Al Gore saapui tänään Etelä-Korean pääkaupunkiin Souliin. Goren vierailun odotetaan keskittyvän pyrkimyksiin saada Pohjois-Korea mukaan Koreoiden välisiin rauhanneuvotteluihin.

Etelä-Korean edustajat kertoivat eilen, että Pohjois-Korea on luvannut osallistua neljän maan rauhanneuvotteluihin, jos Yhdysvallat ja Etelä-Korea myöntävät sille ruoka-apua. Koreoiden lisäksi neuvotteluihin osallistuisivat Yhdysvallat ja Kiina.

Gore päätti tänä aamuna viisipäiväisen Kiinan-vierailunsa, joka yhdysvaltalaisten arvioiden mukaan auttoi parantamaan maiden välisiä suhteita. Matkansa päätteeksi hän tapasi yliopistojen edustajia Shanghaissa.

Gore sanoi eilen Shanghaissa pitämässään puheessa, että Kiinan johdon kanssa alkuviikosta käydyt neuvottelut johtavat lähikuukausina "huomattavaan edistymiseen" useissa kysymyksissä, jotka ovat hiertäneet Kiinan ja Yhdysvaltain suhteita.

Goren odotetaan tapaavan tänään Etelä-Korean pääministeri Koh Kun ja huomenna presidentti Kim Young Sam. Hänen ohjelmaansa kuuluu myös vierailu amerikkalaisjoukkojen luona Koreoiden välisellä vyöhykkeellä.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.