Mainos

Yhdysvaltain vakoilusatelliitti putoaa Maahan helmi-maaliskuussa

Maahan on putoamassa pakettiauton kokoinen satelliitti, jonka uskotaan palavan ja hajoavan saapuessaan ilmakehään.

Hallinnasta karannut Yhdysvaltain vakoilusatelliitti putoaa Maahan todennäköisesti noin kuukauden kuluttua. Yhdysvaltain puolustusministeriö ei kuitenkaan usko, että se aiheuttaa vaaraa.

Pakettiauton kokoisen satelliitin arvioidaan palavan ja hajoavan saapuessaan ilmakehään. Jäljelle jääneiden osasten odotetaan putoavan mereen tai asumattomille alueille.

- Maahan on pudonnut viimeisten 50 vuoden aikana yli 17 000 ihmisen rakentamaa esinettä ilman vakavia onnettomuuksia, huomautti ministeriön edustaja Bryan Whitman. Hän arvioi, että satelliitti putoaa helmi-maaliskuun taitteessa.

Eniten huolta herättää satelliitissa oleva myrkyllinen polttoaine. Sitä on jäljellä runsaasti, sillä avaruushallinto Nasa menetti satelliitin hallinnan pian sen päästyä kiertoradalle vuonna 2006.

Todennäköistä kuitenkin on, että polttoainesäiliö ja polttoaine räjähtävät ja palavat, kun satelliitti saavuttaa ilmakehän.

Yhdysvaltain armeija voisi teoriassa räjäyttää satelliitin kappaleiksi avaruudessa ohjuksella, mutta tähän vaihtoehtoon tuskin turvaudutaan. Se jättäisi kiertoradalle suuret määrät rojua, joka voisi aiheuttaa ongelmia myöhemmin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.