Mainos

Yhdysvaltain vaalit yhä veitsenterällä

Demokraattien Barack Obamaa pidetään yhä vahvana voittajaehdokkaana Yhdysvaltain presidentinvaaleissa tiistaina. Asiantuntijoiden mukaan tilanne voi kuitenkin muuttua nopeastikin

CNN-uutisten mielipidemittausten keskiarvoista koottu tulos kertoo, että Obama johto republikaanien John McCainiin olisi kahdeksan prosenttiyksikköä, ja että ero on kaventumassa.

- Kun presidentinvaaleissa on johdossa ehdokas, joka ei ole ollut virassa, kuten tänä vuonna, kisa tiukentuu yleensä vaalipäivää kohden, muistuttaa CNN:n poliittinen analyytikko Alan Silverleib.

Hänen mukaansa maa on ollut myös selkeästi kahtiajakautunut kaksissa edellisissä vaaleissa, joten tilanteen tasoittuminen loppukirin aikana on ollut odotettavissa.

Obama ennätystuhlari

Vaalin loppukiri käydäänkin tv-kanavilla. Barack Obama on ostanut mainosaikaa televisiosta pelkästään keskiviikoksi kolmella miljoonalla dollarilla. Luvassa on ennätysmäinen puolen tunnin mainosspotti kolmella kanavalla parhaaseen katseluaikaan. Aiemmin vastaavaan on yltänyt miljardööri Ross Perot vuonna 1992.

Obama onkin ostanut mainosajan loppuun monilta kanavilla. Kaikkiaan Obaman tv-mainostus on rikkonut kaikki aiemmat ennätykset; 230 miljoonan dollarin potti jättää George W. Bushin neljän vuoden takaisen 188 miljoonan taalan törsäyksen kirkkaasti kakkoseksi.

- Ei ole mitään, mihin hänellä ei olisi varaa, huomautti vaalirahoitusta tutkiva Evan Tracey USA Today -lehdelle.

McCainin tv-mainosbudjetti noussee vain 130 miljoonaan dollariin. McCainia koskevat erilaiset rahankäyttörajoitukset kuin Obamaa, sillä McCain kampanjoi osin julkisilla varoilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.