Mainos

Yhdysvaltain uusi siirtolaislaki nurin

Laittomien siirtolaisten asemasta määräävä laki on ollut yksi presidentti George W. Bushin päätavoitteita. Lain avulla laittomasti maahan saapuneille siirtolaisille olisi annettu mahdollisuus laillistaa asemansa ja jopa anoa kansalaisuutta.

Suurta kohua ja kiistaa Yhdysvalloissa herättänyt siirtolaislakiesitys voi olla historiaa. Senaatissa yöllä käydyssä koeäänestyksessä ei päästy yksimielisyyteen siitä, miten lakiesityksen käsittelyä jatketaan. Osa senaattoreista halusi tehdä lisäyksiä ja muutoksia esitykseen, joka oli jo sellaisenaan varsin hauras puolueiden sorvaama kompromissi.

Aamuyöllä Suomen aikaa käydyn äänestyksen jälkeen enemmistönä senaatissa olevat demokraatit vetivät esityksen pois käsittelystä ja on todennäköistä, että sen käsittely kongressissa päättyy. Laittomien siirtolaisten asemasta määräävä laki on ollut yksi presidentti George W. Bushin päätavoitteita. Lain avulla laittomasti maahan saapuneille siirtolaisille olisi annettu mahdollisuus laillistaa asemansa ja jopa anoa kansalaisuutta. Hakuprosessi olisi tosin ollut hidas ja monimutkainen.

Lain vastustajien mukaan se olisi ollut itse asiassa armahdus lakia rikkoneille eli salaa maahan muuttaneille. Puoltajien mielestä Yhdysvallat tarvitsee siirtolaisten työvoimaa. Yhdysvalloissa on arviolta reilut 12 miljoonaa laitonta siirtolaista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.