Mainos

Yhdysvaltain ulkoministeri saapui Etelä-Koreaan

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright saapui tänään Souliin Etelä-Koreaan yksipäiväiselle vierailulle, jonka aikana hänelle selostetaan Pohjois- ja Etelä-Korean äskeistä huipputapaamista. Tarkoituksena on myös keskustella Yhdysvaltain ja Etelä-Korean yhteisestä politiikasta Pohjois-Koreaa kohtaan.

Yhdysvallat on kiinnostunut Pohjois-Korean avautumisesta muulle maailmalle, sillä Yhdysvalloissa pohditaan parhaillaan, ryhtyäkö rakentamaan rajoitettua kansallista ohjustorjuntajärjestelmää Pohjois-Korean kaltaisten uusien ohjusmaiden vuoksi. Ilmapiirin parantamiseksi Yhdysvallat on lopettanut nimittämästä Pohjois-Koreaa "roistovaltioksi". Nyt sitä luonnehditaan Yhdysvalloissa "huolta aiheuttavaksi valtioksi". Yhdysvallat pitää edelleen Pohjois-Koreaa maana, joka tukee terrorismia.

Pohjois- ja Etelä-Korean presidentit sopivat viime viikolla luottamusta lisäävistä toimista ja askelista maiden yhdistymiseksi. Yhdysvallat kumosi maanantaina 50 vuoden ajan Pohjois-Koreaan kohdistuneet maatalouspakotteet.
(STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.