Mainos

Yhdysvaltain suurlähettilästä viillettiin kasvoihin - mies hyökkäsi Soulin keskustassa

Yhdysvaltojen suurlähettiläs on loukkaantunut aseellisessa hyökkäyksessä Soulissa Etelä-Koreassa.

Keski-ikäinen mies hyökkäsi suurlähettiläs Mark Lippertin kimppuun aamiaistilaisuudessa Soulin keskustassa.  

Hyökkääjä viilsi suurlähettilästä kasvoihin veitsellä. Lippertin naamasta alkoi vuotaa verta, mutta hän käveli omin jaloin, kun hänet vietiin sairaalaan hyökkäyksen jälkeen.

Tv-kanavan kuvassa näkyi myös, kuinka Lippertin vasen käsi on tahriintunut vereen. Suurlähettilään tila on vakaa, ja hänen vammansa eivät ole hengenvaarallisia.   

Hyökkääjä vastusti Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean yhteistä sotaharjoitusta. Hän oli kirjoittanut blogiinsa, että sotaharjoitus haittaa Etelä-Korean ja Pohjois-Korean välistä vuoropuhelua. Mies toivoo Koreoiden yhdistymistä.   

Paikallisten viestimien mukaan mies on poliisin vanha tuttu. Hän oli yrittänyt vahingoittaa myös Japanin suurlähettilästä Soulissa vuonna 2010. Mies vastustaa Japanin vaateita liittyen Etelä-Korean hallitsemaan saariryhmään.  

Etelä-Korean presidentin Park Geun-Hyen mielestä puukotus oli hyökkäys Etelä-Korean ja Yhdysvaltain sotilasyhteistyötä vastaan.

Etelä-Korean ulkoministeriö aikoo tarjota ulkomaisille suurlähettiläille turvallisuuspalveluja. Aamiaistilaisuuteen ei ollut järjestetty erityisiä turvatoimia.  

Etelä-Korea ja Yhdysvallat aloitti aiemmin tällä viikolla vuosittaisen yhteisen sotaharjoituksensa, mikä sai Pohjois-Korean reagoimaan ampumalla ohjuksia mereen. Etelä-Koreaan on sijoitettu pysyvästi lähes 30 000 amerikkalaissotilasta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.