Mainos

Yhdysvaltain sodista jättilaskut

Laskelmien mukaan Irakiin ja Afganistaniin on mennyt vuoteen 2009 mennessä 1,6 biljoonaa dollaria eli 1600 miljardia dollaria.

Amerikkalaiset maksavat melkoisesti Afganistanissa ja Irakissa käynnissä olevista sodista. Tuoreen selvityksen mukaan amerikkalaisen nelihenkisen perheen lasku on nousemassa 20 900 dollariin eli noin 14 200 euroon. Tämä summa koostuu sotakuluista vuosilta 2002-2008.

Yhdysvaltain demokraattien tekemien laskelmien mukaan sotakulut ovat huomattavasti julkisia arvioita korkeammat, kun mukaan lasketaan piilevät kustannukset kuten valtion lainojen korot, menetetty tuottavuus, sotien vaikutus öljyn hintaan, veteraanien sairaalakulut ja niin edelleen.

Laskelmissa päädytään huimaan lukuun: Irakiin ja Afganistaniin on mennyt vuoteen 2009 mennessä 1,6 biljoonaa dollaria eli 1600 miljardia dollaria.

Vuoteen 2017 mennessä nelihenkisen amerikkalaisperheen maksama sotalasku on noussut demokraattilaskelmien mukaan 46 400 dollariin eli 31 500 euroon.

-Jokaista sotaan kulutettua dollaria kohden me maksamme toisen dollarin epäsuoriin, mutta välittömiin sotakustannuksiin, korosti demokraattisenaattori Charles Schumer. -Meidän lapsemme ja lapsenlapsemme maksavat tästä sodasta vielä pitkään.

-Meillä ei ole varaa tähän sotaan, kaksitoista miljardia dollaria kuukaudessa, päivitteli toinen demokraattisenaattori, senaatin enemmistöjohtaja Harry Raid.

Republikaanien mukaan demokraatit ovat liioitelleet rajusti piileviä kuluja, ja he vakuuttavat että sodalle on syynsä.

-Meitä on suojeltu iskulta täällä kotimaassa, painotti republikaanisenaattori Mitch McConnell.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.