Mainos

Yhdysvaltain säästökuuri: Nälkä uhkaa miljoonia äitejä ja lapsia

Lähes 9 miljoonaa äitiä ja pientä lasta tukeutuu Yhdysvalloissa valtion ravitsemusapuun. Talouslehti Forbes kertoo, että hallitus lopetti viime tiistaina sen rahoituksen.

Forbesin mukaan Yhdysvalloissa yli 8,9 miljoonaa äitiä ja alle 5-vuotiasta elää köyhyysrajan alapuolella. Heille valtion ravitsemusohjelma on tärkeä osa toimeentuloa. Valtio kustantaa äideille kuponkeja, joita vastaan he saavat terveyskeskuksista maanlaajuisesti terveellistä ruokaa ja äidinmaidonkorvikkeita.

Tiistaina Yhdysvaltain hallitus lakkasi rahoittamasta ravitsemusohjelmaa. Yhdysvaltain maatalousministeriö on arvioinut, että monet osavaltiot voivat jatkaa ruoka-apua tavalliseen tapaan noin viikon ennen rahojen loppumista.

Tiistai-iltana ravitsemusohjelman johto ympäri maata painotti, että ohjelma on vielä toiminnassa. Valtion rahoitus lienee kuitenkin jäissä ainakin niin kauan kun lomautukset jatkuvat

– Toivomme kuulevamme pian lisää valtiolta, Judy Fedie ravitsemusohjelman Wisconsinin aluetoimistosta kertoo Forbesille.

– Pelkään, että perheet joutuvat tekemään kovia ratkaisuja, kun he pohtivat, miten ruokkia lapsensa.

USDA:n vastaava tiedottaja Bruce Alexander kertoo Forbesille, että ministeriö tekee yhteistyötä osavaltioiden kanssa, jotta ruoka-apua voitaisiin jatkaa mahdollisimman pitkään ennen varojen ehtymistä.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja