Mainos

Yhdysvaltain pyöräilijät saapuivat Pekingiin suojamaskit kasvoillaan

Yhdysvaltain pyöräilyjoukkue saapui tänään Pekingiin. Saapuessaan lentokentälle neljällä joukkueen jäsenistä oli kasvoillaan suojamaskit, joiden tarkoitus oli suojata urheilijoita Pekingin ilmansaasteilta.

Yhdysvaltain joukkueen pyöräilijä Michael Friedman sanoo, että maskit olivat vain varatoimenpide.

- Meidän täytyy käyttää kaikkia mahdollisia keinoja suojellaksemme keuhkojamme.

-Mistä sen tietää vaikka ilmanlaatu pahenisi huomattavasti vielä tästäkin, jolloin pienenkin ilmansaastemäärän välttäminen voi mahdollisesti parantaa suoritusta.

Friedmanin joukkuetoveri Jennie Reed taas ei sano käyttävänsä maskia saasteiden, vaan bakteerien takia.

Yhdysvaltain pyöräilijät ovat tiettävästi ensimmäisiä urheilijoita, jotka ovat saapuneet Pekingiin suojamaskit kasvoillaan.

Pekingin ilmanlaatu oli tänään kaupungin ympäristönsuojelutoimiston mukaan kohtuullinen, kertoo uutistoimisto AP. Eilen näkyvyys oli erittäin huono johtuen osittain suuresta ilmankosteudesta.

Ilmanlaatu on ollut yksi kilpailujen järjestäjien suurimpia huolenaiheita. Pekingin päättäjät ovat ryhtyneet moniin toimiin saasteiden vähentämiseksi. Kilpailujen ajaksi muun muassa yli 200 tehdasta on suljettu, puolet kaupungin henkilöautoista on laitettu ajokieltoon ja suurin osa rakennusprojekteista laitettu jäihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.