Mainos

Yhdysvaltain puolustusministeri Persianlahdelle?

Yhdysvaltain puolustusministeri William Cohen harkitsee matkaa Persianlahdelle keskustellakseen liittolaismaiden kanssa mahdollisista sotilaallisista toimista Irakia vastaan.

Puolustusministeriön edustaja kertoi tänään, että matkaa kaavaillaan helmikuun alkuun.

Ministeriön tiedottaja Ken Bacon muistutti, ettei presidentti Bill Clinton ole vielä päättänyt, mihin suuntaan Irakin kanssa edetään. Nyt on kuitenkin voimistumassa tunne, että diplomaattiset keinot on käytetty loppuun ja se ei jätä juuri muita vaihtoehtoja kuin sotilaallisen toiminnan, hän sanoi.

Cohenin matkan yksityiskohdista ei ole sovittu. Puolustusministeriön virkailijat sanoivat kuitenkin yksityisesti, että Cohen vierailee todennäköisesti Saudi-Arabiassa, Kuwaitissa ja ehkä muissa maltillisissa Persianlahden maissa.

Yhdysvallat alkoi harkita sotilaallisia toimia Irakia vastaan sen jälkeen kun Irak oli evännyt YK:n asetarkastajilta pääsyn presidentti Saddam Husseinin palatseihin. Asetarkastajien on varmistettava, onko Irak lupausten mukaisesti hävittänyt joukkotuhoaseensa.

Asetarkastusjohtajalle moitteita

YK:n asetarkastusryhmän johtaja Richard Butler on saanut moitteita YK:n turvallisuusneuvostolta. Turvaneuvosto on suivaantunut Butlerin lausunnoista. Hän on puhunut medialle asioista, joista neuvostokaan ei ole vielä tiennyt.

Butler on julkisuudessa pohtinut muun muassa maailmanjärjestön tulevia toimia kiistassa Irakin kanssa.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.