Mainos

Yhdysvaltain ostoskeskusampuja halusi kuuluisaksi

19-vuotias ampuja tulitti kiväärillään ostoskeskuksen kolmannen kerroksen parvekkeelta toiseen kerrokseen ja pohjakerrokseen tiettävästi umpimähkään.

Kahdeksan ihmistä Omahan kaupungissa Nebraskassa surmannut nuorukainen kertoi itsemurhaviestissään halunneensa "lähteä tyylikkäästi".

19-vuotias Robert Hawkins haavoitti keskiviikkona Westroad Mall -ostoskeskuksessa lisäksi viittä ihmistä, ainakin kaksi heistä on kriittisessä tilassa. Surmatuista kuusi oli ostoskeskuksen työntekijöitä, kaksi taas oli ostoksilla. Ampuja surmasi verilöylyn lopuksi itsensä.

-Nyt minusta tulee kuuluisa, hän kirjoitti itsemurhaviestissään.

AK-47-rynnäkkökiväärillä varustautunut nuorukainen avasi tulen ostoskeskuksen kolmannen kerroksen parvelta. Hän ampui jouluostoksilla olleeseen väkijoukkoon ja valitsi uhrinsa täysin sattumanvaraisesti.

Kauhun hetkiä

Yhdysvallat on järkyttynyt syvästi verilöylystä, ja erityisesti koko Nebraska on poissa tolaltaan. Kyseessä on syrjäisen osavaltion ensimmäinen joukkomurha.

-Tämä on hirveä tapa aloittaa juhlakausi, suri Dorothy Truhlesen Usa Today-lehdessä.

Ostoksilla äitinsä kanssa ollut Jennifer Kramer kertoi CNN-uutisille kuulleensa kymmeniä laukauksia. -Katsoin äitiäni ja sanoin, että meidän on päästävä pois täältä. Tartuin häntä kädestä ja juoksimme miesten vaateosaston takaosaan ja piilouduimme housutelineiden sekaan, hän kuvasi kauhun hetkiään.

Ostoskeskuksessa työskentelevä Roxanne Phelp kertoi ABC-uutisille, kuinka hänen esimieheensä osui samalla, kun he olivat hakeutumassa suojaan.

-Kuulin Fredin valittavan, kuulin ainakin kahden naisen huutavan tuskissaan, kuvasi hän järkyttyneenä järjetöntä ampumista.

Ongelmainen nuorukainen

Ampujan tunteneet kuvasivat nuorukaista ongelmaiseksi. Hawkinsin vuokraemäntä Maruca Kovac oli saanut puhelun Hawkinsilta hieman ennen kuin tämä aloitti tulituksen. Hawkins oli sanonut olevansa pahoillaan kaikesta eikä halunnut olla taakaksi. -Nyt on liian myöhäistä, hän oli sanonut.

Hawkinsilla oli ollut ongelmia perheensä kanssa, ja hän oli juuri menettänyt työpaikkansa ja tyttöystävä oli jättänyt hänet. -Hän muistutti eksynyttä koiranpentua, jota kukaan ei halunnut, kuvasi Kovac vuokralaistaan CNN:lle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.