Yhdysvaltain laivasto surmasi vahingossa omiaan Kuwaitissa

Kuusi sotilasta on kuollut sotaharjoitusten yhteydessä sattuneessa onnettomuudessa Kuwaitissa.
Onnettomuus sattui, kun yhdysvaltalainen F-18 Hornet-hävittäjä pudotti vahingossa pommin harjoitusalueelle. Kuwaitin puolustusministeriön mukaan turmassa kuoli viisi amerikkalaista ja yksi uusiseelantilainen sotilas. Yhdysvaltain puolustusministeriö ei ole vahvistanut uhrien määrää tai kansallisuuksia. Turmassa loukkaantui lisäksi kymmenkunta sotilasta.

Hävittäjäkone nousi ilmaan lentotukialus USS Trumanilta. Pommi putosi Udarin harjoitusalueelle, noin 45 kilometriä Irakin rajalta. Floridassa vieraileva presidentti George W. Bush on viettänyt hiljaisen hetken surmansa saaneiden kunniaksi. -Minua on muistutettu tänään siitä kuinka vaarallista asepalvelu saattaa olla. Olemme menettäneet sotilaita Kuwaitissa harjoituksessa tapahtuneessa onnettomuudessa, hän sanoi.

Uuden-Seelannin hallitus on jo pyytänyt Yhdysvalloilta pikaista selvitystä tapahtuneesta. Maan pääministeri Helen Clark sanoo, että hänen hallituksensa haluaa tietää, kuinka hirvittävä onnettomuus on päässyt tapahtumaan. Yhdysvaltain, Britannian ja Australian joukkoja on ollut alueella jo vuosia varmistamassa Kuwaitin turvallisuutta. Uusi-Seelanti on ollut mukana viimeiset vuodet.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat