Mainos

Yhdysvaltain lähettiläs kiitteli huippukokousjärjestelyjä

Yhdysvaltain suurlähettiläs Derek Shearer kiitteli tänään Helsingissä suomalaisisäntiä huippukokousjärjestelyistä. Shearerin mukaan presidentti Bill Clintonin ja presidentti Boris Jeltsinin välillä huippukokouksessa syntyneet "Helsinki-sopimukset" jäävät historiaan.

Presidentit sopivat muun muassa Naton ja Venäjän välisen sopimuksen pääperiaatteista sekä strategisten aseiden rajoittamisesta.

Shearer uskoo, että Helsingin huippukokouksen jälkeen sopimus Naton ja Venäjän välillä on valmis allekirjoitettavaksi ennen Naton Madridin-huippukokousta, jossa on tarkoitus päättää puolustusliiton laajentumisesta.

Shearer totesi, että sopimuksen allekirjoittaminen voi tapahtua esimerkiksi toukokuussa Hollannissa, jolloin Clinton tapaa EU-maiden johtajat. Toisena vaihtoehtona pidetään G7-maiden kokousta Coloradossa kesäkuussa.

Kehuja Interille ja Finnairille

Shearerin mukaan suurin ongelma huippukokouksessa oli Clintonin polvivamma, joka esti presidentti lähtemästä kaupungille tapaamaan kansalaisia. Clinton oli aikonut vielä korjata tilanteen illalla huippukokouksen jälkeen esittämällä kupillista kahvia Esplanadin Kappelissa, mutta kun presidentti Martti Ahtisaari odotti jo kentällä Clintonin saapumista, hankkeesta oli luovuttu.

Shearer kehui erikseen Finnairin pitopalvelun ja hotelli Inter-Continentalin. Pitopalvelun huoltoauto auttoi presidentin lentokoneesta alas ja takaisin ylös.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.