Yhdysvaltain kopteri alas Afganistanissa

Yhdysvaltain sotilashelikopteri on ammuttu alas Afganistanissa. USA:n joukkojen tähän asti tuhoisimmassa turmassa kuoli ainakin kuusi sotilasta.

Yhdysvaltain ilmavoimien MH-47 -kuljetushelikopteri on ammuttu alas eilen illalla Afganistanin itäosan taisteluissa, kertoivat yhdysvaltalaiset puolustusviranomaiset tänään. Pentagonin mukaan helikopterin maahansyöksyssä kuoli "pieni määrä" amerikkalaissotilaita.

Nimettömänä pysytellyt sotilasedustaja kertoi uutistoimisto AFP:lle, että surmansa sai kuusi ihmistä ja viidestä kymmeneen henkeä loukkaantui. Nimetön lähde myös kertoi, että toistakin sotilashelikopteria tulitettiin eilen, mutta se pääsi ilmaan. Yksi helikopterista maahan jäänyt sotilas löydettiin myöhemmin kuolleena.

Alas ammuttu helikopteri oli Yhdysvaltain erikoisjoukkojen MH-47 Chinook -helikopteri. Yhdysvaltain joukot olivat etsimässä al-Qaida -liikkeen sotilaita alueen kallioluolista. Etsintää kuvataan amerikkalaisten suurimmaksi yksittäiseksi toimeksi terrorismin vastaisen sodan aikana. Yhdysvaltain puolustusministeriön tiedottajan Victoria Clarken mukaan tuhatkunta amerikkalaissotilasta taistelee alueella al-Qaida-verkostoa ja Talebanin joukkoja vastaan.

Afganistanin viikonvaihteessa kiihtyneissä taisteluissa oli aiemmin kaatunut varmasti vasta yksi Yhdysvaltain sotilas.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)
Lue lisää MH-47 -helikoptereista Huom! Sivut englanniksi!

(Kymmenen uutiset 04.03.2002).

Lue myös:

    Uusimmat