Mainos

Yhdysvaltain kongressi hyväksyi puolustusbudjetin

Yhdysvaltain puolustusmenot lisääntyvät yli 17 miljardilla markalla. Yhdysvaltain kongressi hyväksyi eilen varsin kivuttomasti esityksen, jonka mukaan maa laittaa puolustukseen lokakuussa alkavan budjettivuoden aikana 1 362 miljardia markkaa.

Kongressi päätyi esityksen hyväksymiseen sen jälkeen, kun se oli päässyt Valkoisen talon kanssa sopuun summasta, jolla aiotaan hankkia uusia B-2 -pommikoneita. Osapuolet olivat myös yhtä mieltä aikataulusta, joka koskee yhdysvaltalaisten joukkojen kutsumista Bosniasta.

Kyseisen budjettiesityksen hyväksyminen merkitsee sitä, että yhdysvaltalaisten joukkojen rahoitus loppuu kesäkuun viimeisenä päivänä. Jos Yhdysvaltain presidentti kuitenkin katsoo, että joukkojen läsnäolo Bosniassa on välttämätön kuun vaihteen jälkeen, joukkojen kotiuttamista voidaan lykätä.

Valkoinen talo on ilmoittanut, että se pyrkii joukkojen kotiuttamiseen kyseiseen päivään mennessä. Valkoinen talo on kuitenkin huomauttanut kongressille, ettei tiukan takarajan määrääminen ole viisasta Bosnian sotilaallisen tai poliittisen tilanteen mahdollisen muuttumisen vuoksi.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.