Mainos

Yhdysvaltain kauppavaje syvenee

Yhdysvaltain ulkomaankaupan alijäämä nousi kauppaministeriön tänään julkistamien tietojen mukaan syyskuussa 38 miljardiin dollariin eli lähes yhtä suureksi kuin elokuun ennätysalijäämä.

Maan tavara- ja palvelukaupan alijäämä oli elokuussa 38,3 miljardia dollaria. Tavarakaupan alijäämä oli syyskuussa 41,8 miljardia dollaria ja palvelukaupan ylijäämä 3,8 miljardia dollaria. Molemmat supistuivat hieman elokuusta, jolloin alijäämät olivat vuoden suurimmat.

Koko alkuvuoden aikana Yhdysvaltain kauppataseen vaje nousi 317,3 miljardiin dollariin eli suuremmaksi kuin koskaan aiemmin. Tavarakaupan alijäämä oli tammi-syyskuussa 352,1 miljardia dollaria ja palvelukaupan ylijäämä 34,8 miljardia dollaria. Viime vuoden yhdeksään ensimmäiseen kuukauteen verrattuna tavarakaupan alijäämä kasvoi tammi-syyskuussa 25,6 miljardia dollaria.

Palvelukaupan ylijäämä supistui samaan aikaan 21,5 miljardia dollaria. Yhdysvaltain tavaraviennin arvo nousi alkuvuonna 512,8 miljardiin dollariin ja palveluvienti 211,5 miljardiin dollariin. Vuotta aiempaan verrattuna ne supistuivat 38,6 miljardia dollaria ja 2 miljardia dollaria.

Tavaratuonnin arvo supistui tammi-syyskuussa vain 13 miljardia dollaria ja oli 864,9 miljardia dollaria. Palvelutuonti nousi 157,5 miljardista dollarista 176,8 miljardiin dollariin. Koko viime vuonna Yhdysvaltain tavara- ja palvelukaupan alijäämä nousi 358,3 miljardiin dollariin. Tavarakaupan alijäämä oli 427,2 miljardia dollaria ja palvelukaupan ylijäämä 68,9 miljardia dollaria.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.