Yhdysvaltain joukkoja Kandaharissa

Kiivaita taisteluja on tänään käyty nimenomaan Talebanien viimeisessä eteläisessä tukikohdassa Kandaharissa.

Uutiskanava CNN:n mukaan kaupungista kantautui voimakkaan tykistö- ja ilmatorjuntatulituksen jylyä. Kanavalla ei ollut tietoa siitä, osallistuivatko alueelle saapuneet amerikkalaisjoukot aamun taisteluihin.

Amerikkalaiset sotilaskoneet pommittivat aamulla Kandaharia samaan aikaan kun helikopterit toivat alueelle lisää amerikkalaisjoukkoja, kertoi Pakistanissa toimiva afgaaniuutistoimisto AIP. Joukkojen lisäksi alueelle tuotiin panssarivaunuja ja tykkejä.

Satoja Yhdysvaltain merijalkaväen sotilaita on eilen ja tänään saapunut Kandaharin alueelle. He ryhmittyivät asemiin kaupungin ulkopuolelle vallattuaan eilen kaupungin lentokentän.

-Useita satoja amerikkalaisia merijalkaväen sotilaita on saapunut eteläiseen Afganistaniin. Lähipäivinä lisää merijalkaväen joukkoja on tulossa heidän vahvistuksekseen, vahvisti Yhdysvaltain puolustusministeriön edustaja Washingtonissa.

Pentagonin mukaan amerikkalaisjoukkoja on tarkoitus tuoda Kandaharin alueelle kaikkiaan 1200-1600. Britannian ulkoministeri Jack Straw sanoi puolestaan, etteivät brittien maajoukot osallistu Kandaharissa käytäviin taisteluihin.

Talebania vastaan taisteleva Pohjoinen liitto sanoo vallanneensa nyt myös Kuduzin kaupungin. Pohjoisen liiton mukaan se on saanut Kunduzin hallintaansa ja taistelu kaupungissa on päättynyt. Tietoa ei ole voitu varmistaa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat