Mainos

Yhdysvaltain ja Britannian erikoisjoukkoja Afganistanin naapurimaihin

Yhdysvaltain ja Britannian erikoisjoukkojen siirto Afganistanin naapurimaihin on alkanut.

Erikoisjoukkoja ja erikoisteknologiaa siirretään Afganistanin ympärille.

Yhdysvaltain erikoisjoukkoja on alkanut saapua Afganistanin naapurimaihin, kertoi amerikkalainen sanomalehti USA Today -lehti tänään. Lehti sanoi saaneensa tietonsa korkeilta amerikkalaisilta ja pakistanilaisilta virkamiehiltä.

Joukkojen tehtävänä on terrorismista epäillyn Osama bin Ladenin pidättäminen tai surmaaminen tai, ellei se ole mahdollista, eristäminen, kunnes amerikkalaiset lentokoneet ehtivät paikalle.

Alueelle on jo perustettu erikoisoperaatioiden komentokeskus koordinoimaan joukkojen toimintaa. Kolme-viisimiehisten ryhmien odotetaan pian siirtyvän Afganistanin laajaan vuoristoon bin Ladenin löytämiseksi, sanoivat pakistanilaiset virkamiehet.

Bin Ladenin uskotaan piileskelevän luolissa tai maanalaisissa bunkkereissa Lounais-Afganistanissa, mutta tarkkaa olinpaikkaa ei tiedetä.

Afganistanin kansalaisille maksetaan bin Ladenin olinpaikkaa koskevista tiedoista, pakistanilaiset virkamiehet sanoivat.

Operaatioon osallistuu useita amerikkalaisia ja brittiläisiä valioyksiköitä kuten Yhdysvaltain maavoimien erikoisjoukkoja eli Vihreitä baretteja, laivaston maalla, merellä ja ilmassa toimivia SEAL-joukkoja sekä Britannian maavoimien SAS-erikoisjoukkoja.

Etsintään käytetään myös Blackhawk MH-60K-helikoptereita, joissa on tehokkaat tutka- ja asejärjestelmät.

Yhdysvaltain edustajat kertoivat torstaina, että Afganistanin lähistöllä on kymmeniä Yhdysvaltain lentokoneita ja että lisää on matkalla.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.