Mainos

Yhdysvaltain itärannikolle haipartioita

Osavaltion rannikon riuttasaarilla lomaillut pariskunta joutui hain hyökkäyksen kohteeksi eilen. Venäläissyntyinen 27-vuotias mies sai surmansa hain hampaissa ja 22-vuotias nainen lennätettiin sairaalaan kriittisessä tilassa. Nainen menetti toisen jalkansa ja hänen tilansa on leikkauksen jälkeen yhä vakava.

Hain hyökkäyksen jälkeen osavaltion viranomaiset ovat aloittaneet haiden tarkkailulennot, joiden avulla seurataan, onko alueella havaittavissa tavallista enemmän haita.

Päivää aiemmin 10-vuotias poika menehtyi hain hampaissa hieman pohjoisempana, Virginian rannikolla, suositun lomailualue Virginia Beachin lähistöllä. Poika oli leikkinyt 15 metrin päässä rannasta alueella, jolla veden syvyys oli vain noin metri. Isä oli saanut kiskottua lapsen hain kidasta, mutta poika menehtyi verenvuotoon.

Atlantin rannikolla oli viikonvaihteessa paljon lomailijoita, sillä meneillään oli Työn päivän pitkä viikonloppu.

Hait otsikoissa

Haiden hyökkäykset ovat alueella erittäin harvinaisia. Virginian rannikolla haihätistelyjä ei ole tapahtunut 28 vuoteen. Pohjois-Carolinan rannoilla hait uhkailivat uimareita viime vuonna kahdeksan kertaa, mutta ihmisuhreilta vältyttiin.

Hait päätyivät otsikoihin keväällä, kun 8-vuotias poika kiskottiin hain hampaista Floridassa. Hai oli repinyt pojan käden irti, ja käsi kiinnitettiin takaisin pitkässä leikkauksessa. Poika on yhä sairaalassa, mutta hänen uskotaan toipuvan.

Kohusta huolimatta asiantuntijat vakuuttavat, että haiden tekemät kohtalokkaat hyökkäykset ovat vähentyneet viime vuosina. Ennen viikonvaihteen tapahtumia vain kaksi henkilöä oli tämän vuoden aikana kuollut hain hampaissa. Kaikkiaan vuoden mittaan maailmalla on rekisteröity 49 hyökkäystä, joista 37 tapahtui Yhdysvalloissa.

Viime vuonna hait hyökkäsivät ihmisen kimppuun 79 kertaa. Näistä kymmenen tapausta johti kuolemaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.