Mainos

Yhdysvaltain armeijassa ennätysmäärä itsemurhia

Tämän vuoden itsemurhatilastot ovat ennätyksellisen korkeita. Tilastojen mukaan vuoden 2001 syyskuun 11. päivän jälkeen 128 sotilasta on tappanut itsensä palvellessaan Irakissa tai Afganistanissa.

Yhdysvaltain armeijan tilastojen mukaan 109 amerikkalaissotilasta on tehnyt itsemurhan tänä vuonna, kirjoittaa USA Today.

Tilastojen mukaan itsemurhiksi on vahvistettu 85 kuolemaa, joista 27 on tehty Irakissa ja Afganistanissa. Muut odottavat viimeistä vahvistusta siitä, että ne olivat itsemurhia.

Tämän vuoden itsemurhatilastot ovat ennätyksellisen korkeita. Armeija on tilastoinut itsemurhia vuodesta 1980 lähtien ja ennen tätä vuotta itsemurhia oli tehty eniten vuonna 1992. Silloin niitä raportoitiin 102. Asepalveluksessa olevien määrä oli kuitenkin nykyistä 20 prosenttia suurempi.

Tämän vuoden itsemurhaluku on suhteellisestikin suurin armeijan historiassa. Tänä vuonna itsemurhan teki 18,4 sotilasta 100 000 kohti. Siviiliväestöllä vastaava lukema oli 11 vuonna 2004.

Armeija ei ole onnistunut häivyttämään mielenterveysongelmiin liittyvää negatiivista leimaa, joten apua tarvitsevat sotilaat eivät sitä hae, sanoo senaattori Patty Murray.

- Kun tiedämme, että armeija on kovan paineen alla, tulos ei ole yllättävä. Tämän pitäisi herättää meidät, jatkaa Murray.

Tilastojen mukaan vuoden 2001 syyskuun 11. päivän jälkeen 128 sotilasta on tappanut itsensä palvellessaan Irakissa tai Afganistanissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.