Yhdysvalloissa yhä rajuja ukkosia, Länsi-Euroopassa takatalvi

Rajut ukkoset jatkuvat Yhdysvalloissa. Länsi-Euroopassa on koleaa ja ylävillä mailla voi sataa lunta.

Yhdysvalloissa tornadoja synnyttänyt säärintama on liikkumassa maan itäosien yli kohti itää.

– Tornadojen riski on pienentynyt merkittävästi, mutta voimakkaat raekuurot, rajut ukkoset ja paikalliset tulvat ovat mahdollisia, sanoo MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

Tänään saderintama on voimakkaimmillaan Suurten järvien eteläpuolella, huomenna itärannikolla. Esimerkiksi New Yorkissa voi torstaina ukkostaa ja sateet voivat olla rajujakin.

Länsi-Euroopassa koleaa

Manner-Euroopassa sää on vuodenaikaan nähden hyvin koleaa. Esimerkiksi Pariisissa, Berliinissä ja Roomassa lämpötila jää viikon loppupuolella useampana päivänä alle 15 asteeseen.

Epävakainen ja viileä sää johtuu Euroopan ylle parkkeeranneesta laajasta matalapaineesta. Se imee kylmää ilmamassaa Euroopan ylle aina Jäämereltä asti. Öisin voi olla paikoin pakkasta tai hallaa.

– Torstain ja perjantain aikana sää on niin kylmää, että esimerkiksi läntisen Saksan ylävillä mailla ja Alpeilla voi sataa lunta, toteaa Miina Manninen.

Euroopan lomakohteista lämpimintä on Kaakkois-Euroopassa, esimerkiksi Kreikassa ja Kroatiassa. Kanariansaarilla päivän ylimmät lämpötilat eivät nouse juuri yli 20 asteen.

Maailman ja Suomen säätietoja MTV3:n sääsivustolla.

(MTV3)

Katso videolta maailman sää.

Lue myös:

    Uusimmat