Mainos

Yhdysvalloissa varaudutaan jo hirmumyrsky Sandyyn

Yhdysvalloissa varaudutaan jo Karibialla riehuvaan Sandy-hirmumyrskyyn.

Perjantaina Sandy oli heikoin eli ykkösluokan hurrikaani viisiportaisella asteikolla. Meteorologien mukaan myrsky on kuitenkin saamassa lisää puhtia lähestymässä olevasta kylmästä rintamasta.

Sandy on surmannut Karibialla lähes 40 ihmistä. Suurin osa uhreista on saanut surmansa Haitissa, jossa kuolleiden lukumäärä on noussut 26:een.

Viranomaiset varoittavat uhriluvun voivan vielä nousta, sillä osalle myrskyn runtelemista alueista on vaikea saada yhteyttä. Ihmisiä on edelleen kateissa, ja tuhannet kodit ovat vaurioituneet tai tuhoutuneet myrskyssä. Myrskyn takia on kuollut ihmisiä myös Kuubassa ja Jamaikalla.

Yhdysvalloissa hurrikaanin pelätään aiheuttavan laajaa tuhoa itärannikolla. Sen ennakoidaan muuntuvan pahimmillaan voimakkaaksi talvimyrskyksi, joka tuo mukanaan myrskytuulia sekä vesi- ja lumisateita laajoille alueille.

Viranomaiset ovat kehoittaneet muun muassa Virginiassa ihmisiä keräämään pattereita, peitteitä, vettä ja ruokaa varalle. Esimerkiksi New Yorkissa varaudutaan metro- ja bussilinjojen sulkemiseen ensiviikolla.

Maryland, New York, Pohjois-Carolina ja Virginia ovat muun muassa julistaneet osavaltioihin hätätilan.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.