Mainos

Yhdysvalloissa vaaditaan Venäjä-avun katkaisua

Yhdysvalloissa on ryhdytty yhä äänekkäämmin vaatimaan Venäjälle suuntautuvan talousavun katkaisemista.

Republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoittelevat kuverööri George W. Bush ja senaattori John McCain ovat molemmat vaatineet, että Kansainvälisen valuuttarahaston seuraavat Venäjä-avun maksuerät jäädytetään.

Demokraattien ehdokas Bill Bradley puolestaan haluaa, että Yhdysvaltain vientipankin lainat Venäjälle katkaistaan ja maksuja jatketaan vasta, kun Venäjän hyökkäykset Tshetsheniaan päättyvät.

Madeleine Albright

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright on myös vihjaissut talousavun katkaisun suuntaan. Albrightin mukaan viranomaiset selvittävät, millaisia vaikutuksia Yhdysvaltain vientipankin lainoilla on Venäjällä meneillään olevin projekteihin.

Albright sanoi kuitenkin, että hän ei ole esittänyt avustuksien katkaisemista. Valkoinen talo on tähän mennessä vastustanut Venäjä-avun katkaisua, talousavun loppumisen on pelätty hidastavan demokratian edistymistä alueella.

Berliinissä G8-maiden ulkoministerikokouksessa olevalla Albrightilla on myös "erittäin voimakas sanoma" vietävänä Venäjän ulkoministeri Igor Ivanoville: Yhdysvallat haluaa, että Tshetshenian kysymykseen saadaan pikainen poliittinen ratkaisu.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.